Retseptid

Pariisi õunakook

Lisaks sellele, et ma mitte midagi ei tee, siis võtsin ahjust selle aasta esimese õunakoogi. Seekord siis “Pariisi õunakoogi”. Retsept: Angeelika Kang (raamatust “100 rooga”). Mainin ära, et ma just ei fänna õunakooke, aga see on vist küll üks väheseid, mis mulle meeldib. Ka Annabel ja Sass kiitsid. Annabel sõi lausa kaks tükk ning tema esimese ampsu järel kostus mõnus mõmin. 🙂 Ju siis maitses tõesti. Alberti arvamust küsida ei saa, sest tema magab ja isegi ei aima, et siin all korrusel kooki süüakse. Kurb.

Lisan retsepti. Kusjuures, mind nii ärritab, et retseptides on dl ja grammid segamini. Suhkur ja jahu võiks ikka üheselt mõistetavalt kõikides retseptides olla grammides. Ime veel, et või retseptides detsiliitrites pole antud.

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna
  • 3 sl õli
  • 1 dl piima
  • 800 g hapusid õunu

Kate:

  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 50 g võid

Määri 24cm diameetriga lahtikäiv koogivorm võiga ning kuumuta ahi 200 kraadini. Õunad tuleb vabastada südamikust ning koorest ning viilutada ja segada taigna hulka. Küpseta 30min. Seejärel lisa koogile kate ning küpseta veel 10min.

Katet küpsetasin kauem ja pöördõhuga, et saaks koogile pruunikamat jumet. Lase koogil jahtuda ning serveeri. Imeline!

Üks kahe hambaga seitsme kuuseks saanud jänes järas ka mamma saadetud õuna hoolega. Nii sai ka tema osa koogist. Sümboolselt, kuid siiski. Tundus, et jäi rahule.

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.